Zowel Bram als Greet verzorgen trainingen en spreekbeurten in groepen en gemeenten.

 

Cursusaanbod van Greet:

4 stappen naar een sterke identiteit- Cloud

Greet geeft de Cursus Identity In-Sight (kan zowel in het Nederlands als het Engels gegeven worden)
De cursus is gebaseerd op het Boek “4 stappen naar een sterke identiteit” van Henry Cloud (info over het boek hier)

 

De cursus gaat in op de essentie van Genade en Waarheid als fundamenteel voor heelheid en heelwording, en gaat in op 4 wezenlijke thema’s in onze ontwikkeling:

 

  • Hechting en hoe daarin te herstellen.
  • Grenzen. Wat zijn je grenzen en hoe stel je gezonde grenzen.
  • Het aanvaarden van het goed en het kwaad in en om ons heen.
  • Nemen van verantwoordelijkheid voor ons handelen.

De cursus omvat 5 dagdelen en kan gegeven worden op uw eigen locatie (in een kerk of bij iemand thuis) wanneer er tenminste 6 deelnemers zijn. Hij kan ook in Hazerswoude Dorp gegeven worden.

 

Cursusaanbod van Bram:

 

Wanneer je een idee hebt of verzoek benader ons dan even. Bram heeft een heel breed gebied van Cursussen, Trainingen en meer, te veel om allemaal te vermelden. Dus aarzel niet maar stuur even een berichtje.

 

 

 

Van Grieks naar Hebreeuws denken.
In de cursus Hebreeuws denken onderzoeken we de invloed van het Griekse denken op het Joodse denken, het denken in de kerkgeschiedenis en in onze cultuur. We onderzoeken de verschillen tussen het Griekse denken en het Hebreeuwse denken en gaan aan de slag met ons eigen denken. Hierdoor ontstaat meer ruimte in ons denken en kunnen met meer compassie naar de wereld en de mensen om ons heen gaan kijken. Hebreeuws denken is altijd relationeel en nooit zwart/wit. Dit is een avontuur en een ontdekkingstocht die direct toe te passen is in je dagelijkse leven.

De cursus is te plannen als drie dagdelen (avonden bijv.) met steeds twee weken er tussen. Het is ook mogelijk om eerst de eerste avond als introductie te doen en dan te besluiten het verder te gaan onderzoeken en toe te passen.

We gaan uit van het fundamentele Hebreeuwse leerprincipe נעשה ונשמה  (Na’aseh v’Nishma) – We zullen doen en dan begrijpen. Het begrijpen vindt plaats in het doen en niet in het denken alleen zoals in het Griekse denken.

In deze cursus gaan we dus niet specifiek in op de bijbelse feesten of de shabat. We onderzoeken ons denken en gaan er mee aan de slag.